Naast de continue verbeterprocessen van onze primaire activiteit, railtransport, richten wij ons op het optimaliseren van de supply chain van onze klanten met behulp van nieuwe technologie. GPS Tracking & Tracing is daar een goed voorbeeld van. Deze dienst is ook beschikbaar voor onze klanten via een webportal. Daarnaast wordt er grote waarde gehecht aan optimale gegevensuitwisseling middels EDI verbindingen met onze klanten en leveranciers.

Nieuwsgierig geworden naar de logistieke railtransport oplossingen welke wij u kunnen bieden?
Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Ga naar het tabblad ‘Contact’ om uw contactpersoon te vinden.

Milestones:

december 2010    Oprichting LOCON BENELUX B.V.
1 april 2011   Verkrijging van de spoorweglicentie Nederland.
2 april 2011   Eerste trein in eigen beheer tussen Vlissingen en Venlo.
15 Mei 2012   Verlenging van de spoorweglicentie met
de maximaal mogelijke 5 jaar.
15 Mei 2012   Verkrijging van de spoorweglicentie voor het uitvoeren
van besloten reizigersvervoer.
3 Augustus 2012   Eerste reizigerstrein in eigen beheer van Utrecht naar Emmerich.
     


                   

  Contact / Colofon Routebeschrijving Download

Over ons

LOCON BENELUX B.V. is opgericht in december 2010 door LOCON AG en Haetberting B.V.. Het hoofdkantoor is gevestigd te Zwolle.

In april 2011 heeft LOCON BENELUX B.V. haar spoorweglicentie voor Nederland verkregen. Op 2 april 2011 werd de eerste trein onder eigen licentie tussen Venlo en Vlissingen gereden. Tegen het einde van 2012 wordt de spoorweglicentie voor België verwacht.

Sinds de oprichting van LOCON BENELUX B.V. is het bedrijf sterk gegroeid. Binnen Nederland is er een landelijke dekkend netwerk ontwikkeld. Daarnaast worden met een regelmatige frequentie grensoverschrijdende transporten uitgevoerd.

Map: Binnenlands Netwerk LOCON BENELUX B.V.

LOCON BENELUX B.V. richt zich niet enkel op internationaal en lange afstands transporten. Ook binnen Nederland worden er betrouwbare en flexibele railtransport oplossingen geboden als alternatief voor de andere modaliteiten. Vanaf 2013 zal dit verder uitgebreid worden naar België. Dat railtransport over een korte afstand concurrerend kan zijn, bewijzen wij dagelijks aan onze klanten. Belangrijk uitgangspunt daarbij is om zoveel als mogelijk elektrische tractie in te zetten en op die manier bij te dragen aan de doelstellingen van onze klanten voor wat betreft beperking van CO2 uitstoot.